ΑΡΘΡΟ ΣΤHN ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ

«Μύθοι και αλήθειες» για έναν βουλευτή του Βόρειου Τομέα

ARTICLE

share ME.

Τι στα αλήθεια θέλουν οι πολίτες του Βόρειου τομέα από έναν βουλευτή; Είναι, άραγε, «μύθος ή αλήθεια» η ξεπερασμένη αντίληψη να θεωρούμε ότι οι κάτοικοι διαφορετικών περιοχών σε έναν τομέα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από έναν βουλευτή της περιοχής, επειδή οι επιμέρους δήμοι δεν έχουν κοινά προβλήματα, κοινές ανάγκες και στόχους;


Σε όλον τον κόσμο, τόσο τον αναπτυγμένο, όσο και τον αναπτυσσόμενο, οι βουλευτές έχουν ένα κοινό μοτίβο: Αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες των πολιτών. Τα στοιχεία ερευνών, μάλιστα, δείχνουν ότι οι πολίτες θεωρούν τους βουλευτές υπόλογους, κυρίως για τις υπηρεσίες που είναι σε θέση να παρέχουν εκτός Κοινοβουλίου και όχι για τον στενά νομοθετικό τους ρόλο ή την ικανότητά τους να επιβλέπουν την εκτελεστική Εξουσία.


Πράγματι, ο βουλευτής νομοθετεί, δεν είναι υπουργός, άσχετα αν μπορεί να γίνει. Δεν είναι περιφερειάρχης, δεν είναι δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητά με την κεντρική εξουσία και να δίνει συνεχώς μάχες για περιορισμένα κοινά. Τουναντίον, πρέπει να σκύβει στα τοπικά θέματα, να τα φιλτράρει και να τα αναγάγει σε εθνικά.


Είναι σαφές ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών ενός τομέα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και πολλές δημοσκοπήσεις πράγματι αποτυπώνουν ένα «μωσαϊκό» με «κουκίδες» απαιτήσεων τοπικής χροιάς από τους βουλευτές. Και καλά κάνουν. Ωστόσο, οι ανάγκες των πολιτών κάθε περιοχής θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή και σεβασμό.


Ως υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Βόρειο Τομέα Αθήνας έχω την πεποίθηση ότι ο βουλευτής πρέπει να είναι πάντα με τους ψηφοφόρους. Να ζει στην εκλογική περιφέρεια στην οποία εκλέγεται και να είναι αναπόσπαστο μέρος της. Να περπατά στους δρόμους και να είναι ο εκπρόσωπος των πολιτών στην κεντρική πολιτική σκηνή.


Ο βουλευτής θα πρέπει, όχι μόνο να συζητά τα ακανθώδη προβλήματα, αλλά και να μπορεί να προβάλει τις προκλήσεις που αναδύονται από τις τοπικές κοινωνίες του Χολαργού, του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων, της Νέας Ιωνίας, της Μεταμόρφωσης και κάθε άλλου δήμου του Βόρειου Τομέα, στη γενική εικόνα της χώρας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ωφεληθούν με ανανεωμένη και σύγχρονη νομοθεσία ακόμα περισσότεροι πολίτες, μέσα από την εμπειρία, τους αγώνες και την έρευνα σε τοπικό ή τομεακό επίπεδο.


Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο σωστός δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων είναι από το τοπικό στο γενικό, από την εμπειρία στη θεωρία και τη νομοθεσία, από τον συμπολίτη στον Έλληνα πολίτη. Ως πρώην βουλευτής με εμπειρία, ως δημοσιογράφος με 30 χρόνια προϋπηρεσίας και ως κάτοικος Βριλησσίων γνωρίζω σε βάθος τα προβλήματα και τις προκλήσεις της ευρύτερης περιοχής και ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να συμβάλλω στην επίλυσή τους.

ΟΙ λογαριασμοι μου στα social media!

Follow me 👉

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Incorrect access token specified.

Scroll to Top