ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VRILISSIANEWS.GR

Τι στα αλήθεια θέλουν οι πολίτες του Βόρειου Τομέα από έναν βουλευτή;

ARTICLE

share ME.

Είναι μύθος και, μάλλον, ξεπερασμένη αντίληψη να θεωρούμε ότι οι κάτοικοι διαφορετικών περιοχών σε έναν τομέα όπως π.χ. ο Βόρειος Τομέας της Αθήνας, δηλαδή οι κάτοικοι της Κηφισιάς και της Φιλαδέλφειας ή του Χολαργού, έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από έναν βουλευτή της περιοχής, επειδή οι επιμέρους δήμοι και περιοχές δεν έχουν κοινά προβλήματα, κοινές ανάγκες και στόχους.

 

Σε όλον τον κόσμο, τόσο τον αναπτυγμένο όσο και τον αναπτυσσόμενο, οι βουλευτές έχουν ένα κοινό μοτίβο: Αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες των πολιτών και τα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι οι πολίτες θεωρούν τους βουλευτές υπόλογους κυρίως για τις υπηρεσίες που είναι σε θέση να παρέχουν εκτός Κοινοβουλίου, όχι για τον στενά νομοθετικό τους ρόλο ή την ικανότητά τους να επιβλέπουν την εκτελεστική Εξουσία.

 

Πράγματι, ο βουλευτής νομοθετεί, δεν είναι υπουργός, άσχετο αν μπορεί να γίνει, δεν είναι περιφερειάρχης, δεν είναι δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητά με την κεντρική εξουσία, ότι δεν πρέπει να δίνει μάχες για περιορισμένα κοινά, ότι δεν πρέπει να σκύβει στα τοπικά θέματα, να τα φιλτράρει και να τα αναγάγει σε εθνικά. Είναι σαφές ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών ενός τομέα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και πολλές δημοσκοπήσεις πράγματι αποτυπώνουν ένα «μωσαϊκό» με «κουκίδες» απαιτήσεων τοπικής χροιάς από τους βουλευτές. Και καλά κάνουν.

 

Ως υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στο Βόρειο Τομέα Αθήνας έχω την πεποίθηση ότι ο βουλευτής πρέπει να είναι πάντα με τους ψηφοφόρους, να ζει στην εκλογική περιφέρεια στην οποία εκλέγεται, να είναι αναπόσπαστο μέρος της, να περπατά στους δρόμους, να είναι ο εκπρόσωπος των πολιτών στην κεντρική πολιτική σκηνή, να συζητά τα ακανθώδη προβλήματα (σχολεία, δρόμοι, αθλητικοί χώροι, αποχέτευση, ύδρευση, εγκληματικότητα, προσβασιμότητα, πυρασφάλεια, τρίτη ηλικία) και να μπορεί να προβάλει τις προκλήσεις που αναδύονται σε μια περιοχή π.χ. στο Χολαργό, στο Χαλάνδρι, ή τα Βριλήσσια, στη γενική εικόνα της χώρας, προκειμένου να ωφεληθούν με ανανεωμένη και σύγχρονη
νομοθεσία και άλλοι πολίτες από την εμπειρία, τους αγώνες και την έρευνα σε τοπικό ή τομεακό επίπεδο.

 

Ο σωστός δρόμος, λοιπόν, για την επίλυση των προβλημάτων είναι από το τοπικό στο γενικό, από την εμπειρία στη θεωρία και τη νομοθεσία, από τον συμπολίτη στον Έλληνα πολίτη. Ως πρώην βουλευτής με εμπειρία, ως δημοσιογράφος με 30 χρόνια προϋπηρεσίας και ως κάτοικος Βριλησσίων γνωρίζω σε βάθος τα προβλήματα και τις προκλήσεις της ευρύτερης περιοχής και ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να συμβάλλω στην επίλυσή τους.

ΟΙ λογαριασμοι μου στα social media!

Follow me 👉

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Incorrect access token specified.

Scroll to Top